Loading…

Meditatie

Mindfulness training

Hoe vaak heb je al geprobeerd om je ogen te sluiten? Of misschien uw oren gesloten? We missen vaak het Rolmodel in de alledaagse ervaring. We raken verstrikt in lijden en bezorgdheid over de toekomst. De moed van het bewustzijn om te beslissen wat we echt willen in het nu. Het lijkt niet genoeg te zijn om gewoon in het moment te zijn.

De boeddhistische leer van de adem, de zittende of staande meditatie zijn allemaal hulpmiddelen voor de beoefening en het begrip van de beoefening om te ontwaken. Het hele idee van bewuste aandacht voor het huidige moment; zoals in zelfbewustzijn, of stromen in de stilte. Zie het als een heerlijke maaltijd, waarbij je geniet en je bewust bent van het detail van de complexe balans van het ouder worden in elk van de verschillende gradaties van ouder worden. Van de pre-morbide baby, via het actieve kind via de ouderdom tot de volledig volwassen persoon is leven en leven in het nu. Deze blik is bewustzijn. Dit is het eerste stadium van mindful gewaar zijn, vrij van stress en oordeel (angst).Het volgende stadium is het bewust gewaar zijn van het huidige moment, waar de meeste mensen aan gewend zijn en langzaam mee omgaan, maar waarachtig mindful gewaar zijn is als de wind, die door alles heen stroomt.

Om mind awareness of aandachtige aandacht te beoefenen hoeven we alleen maar onze ogen te openen en met blote voeten op een grasveld in het park te gaan zitten. De geest, leeg van lawaai, gedachten of mentaal geklets is als het koele element van een vijver. De geest is als een boom, de schors, het blad, de wortels, opnieuw, in de vorm van water. Gewoon opmerken. Niet denken, gewoon opmerken zonder vooringenomenheid of oordeel. Blijf gewoon blootsvoets in het verse gras onder je voeten. De energie van het moeiteloos stromende water, de bomen die elkaar niet raken als een dwalende boom, stroomt door de aarde, de natuur. Gewoon zijn.

Laat je overactieve geest gewoon dit moment en het volgende moment scannen. Hoe opmerkzamer we zijn in deze stroom van aandacht schenken aan het nu, hoe meer we elk moment beginnen te zien alsof het de eerste keer is. Dit gebeurt omdat we in het nu leven, er is geen “om over na te denken”, geen “ik kan hier maar beter over nadenken”, geen “ik zou er niet klaar voor zijn”. Het is alsof we in een prachtig tropisch resort leven waar we ons tussen de mooiste weelderig groene zandstranden bevinden. De hele wereld is daar, de kleuren, het water, het kabbelen in het zand. We kunnen dit zien met de ogen van een waarnemer, een niet-oordelend, minder intelligent persoon. Het is een verbazingwekkende plek met een heel mooi gevoel, wanneer we voor het eerst op deze manier beginnen te leven.

Het laatste stadium van mindful gewaarzijn is het stadium waarin we geleerd hebben naar binnen te gaan en de stilte in ieder wezen te voelen. Wanneer we de volste staat van het huidige moment voelen, waar de actie in dit moment de essentie of kern is van wie we zijn. Dit is waar de aandachtige aandacht zijn hoogste grootsheid bereikt! De staat van onvoorwaardelijke liefde of spirituele verlichting. Dit is waar we verlichting ontdekken in dit eigenste moment. De staat van volledige en volmaakte vreugde. Dit is de staat van geen toekomst; het genot van bevrijding en totale gelukzaligheid.

om deze gedachten op te merken en te kijken hoe de gedachte opkomt. Herinner je je de laatste keer dat je naar je werk reed? Je kon je de inhoud van je hoofd nog herinneren toen je in de auto reed. Gedachten verschenen en vervaagden weer, met het gezoem. Zelfs de file en het stoplicht verdwenen soms. Als je afwezig bent, kun je het spoor bijster raken!

Het ontwikkelen van dit vermogen van aandachtige aanwezigheid geeft ons het vermogen om aandacht te schenken aan onze Jailer. Het bevrijdt ons van ons ego, dat we vaak in de tegenovergestelde richting van ons hart proberen te bewegen. Mindfulness of spirituele beoefening is perfect voor het loslaten van deze gedachten en het ego. Het stelt ons in staat en bevrijdt ons om aandacht te schenken aan ons innerlijke hart. Het maakt niet uit waar je gedachten vandaan komen. Ik twijfel er niet aan dat ze uit de wortel van ons wezen komen. Er is geen dummy down programma. Wij zijn niet onze gedachten. Ik twijfel er niet aan dat een Mr. Bedoelt u “Geen DUMB.” Het is een antwoord op de vraag “Zijn wij onze gedachten?” Wij zijn niet ons ego. Hoe eerder we vrij zijn van onwaardigheid, hoe eerder we vrij zullen zijn van negatieve gedachten, en gedachten gebaseerd op angst, woede, hebzucht, jaloezie.

Lees meer

Preventie ziekteverzuim

Leave a Reply