Loading…

Life Coach

Lifecoach Eindhoven

Een life coach kan u helpen uw eigen persoonlijke sterke punten te zien. Deze hulp kan dan in actie worden gebracht om u te helpen moeilijkheden die u ondervindt te overwinnen. Veel vaardigheden en methoden in het ontwikkelen van ons leven worden opgedaan door het leven stap voor stap te nemen. Het is bijna onmogelijk om grootsheid te bereiken in één reuzensprong. Dit is waar een levenscoach om de hoek komt kijken. Zij kunnen je helpen om het actieplan gemakkelijk in te voeren. Zij kunnen je voorzien van hulpmiddelen. Hun invloed, hoewel meestal positief, kan hier en daar voor onenigheid zorgen. Er zijn ook veel momenten in je verleden waar je je misschien afvroeg: “Wat maakt dat dit achteraf gezien zo vreemd leek?” Een levenscoach kan u herinneren aan uw verleden. Door je het te laten ervaren vanuit het standpunt van iemand anders in plaats van je eigen standpunt, krijg je vrijheid. Veel mensen hebben het gevoel dat ze door counseling het antwoord ontdekken waarnaar ze op zoek waren en soms beginnen ze een leven van hun dromen te leiden. Verlangen naar leven is bijna een irrationele mechanische reactie. In feite helpen de uitspraken van de life coach je om de hersenen “opnieuw op te starten”.

Vaak zijn mensen bang voor verandering of zien ze zichzelf niet tot verandering komen. Ze hebben soms het gevoel dat ze “bagage” zijn die door hun verleden wordt meegedragen. Onze gedachten en overtuigingen uit het verleden kunnen ons afhouden van zelfaanvaarding. Een levenscoach, vooral een die “hands on” methodes gebruikt om mensen te bevrijden, kan de reis naar het onbekende veel comfortabeler maken. Hoewel ze een onschatbare hulpbron kunnen zijn bij het beoordelen van je situatie en het verkrijgen van steun en focus, moet hun hulp niet worden opgevat als een vorm van “veranderingstherapie”. Het is een reactie op veranderende stemmingen en gedrag. Ieder mens beweegt zich door het leven in een oneindige reeks van beslissingen en handelingen. Het is aan jou om te accepteren wat het leven je te bieden heeft of te vechten voor wat jij denkt dat het beste is voor je leven en geluk (op impopulaire manieren, natuurlijk).

Elke belangrijke gebeurtenis in ons leven kan door deze lens worden gezien. Of een nieuwe baan nu opvalt, een nieuw huis kopen een optie is; dateringen worden in hetzelfde licht gezien. Het is niet gemakkelijk om die veranderingen op deze gebieden door te voeren. Persoonlijke groei kan alleen bereikt worden door acceptatie. Een goede levenscoach is een persoon die ondersteunend, opbouwend, optimistisch en nederig is. Laat ze je voortdurend herinneren aan je eigen beste kwaliteiten en je levensreis tot nu toe. Het belangrijkste is dat ze je nooit het gevoel zullen geven dat je minder bent omdat je niet “iets meer wilt” voor je leven. Het gaat niet om hen. Het gaat over het veranderen van de manier waarop je jezelf en je leven ziet. Om jezelf te verbeteren en om je leven meer voldoening te geven.

Een levenscoach vertelt je niet hoe de wereld zou moeten zijn. Ze zijn er om geloof in je op te bouwen op je reis door het leven. Ze willen dat je onthoudt dat niemand anders de keuzes voor je maakt in je leven. Jij bent de enige die de beslissingen kan nemen die elk aspect van je dagelijkse ervaring beïnvloeden. Een levenscoach zal u meer van uw eigen potentieel en mogelijkheden laten zien door de wereld met een katerwaak te bekijken en u nooit te creëren om te verliezen. Het gaat uiteindelijk om u. Het gaat niet om de kruk of het model. Een levenscoach zal weigeren de waarde in je leven weg te nemen; een acceptatie van wat het leven zou zijn als je hem niet aan het roer van je leven had.

Lees meer

Bodyscan 
Total body scan 

 

Leave a Reply