Loading…

Hoe ontwikkel je empathie?

Persoonlijk en empatisch

Empathie, wanneer je het actief beoefent, maakt emotionele energie vrij die je in een bepaalde situatie hebt geïnvesteerd. Vraag jezelf af “Wat is de energie die ik investeer in deze persoon… ik heb het gevoel dat ik hem ken”. Kijk bewust naar je percepties en conclusies. “Na alles wat ze zeggen dat … waarom sluit ik me emotioneel af?” De kwestie van non-verbale communicatie is van vitaal belang om te begrijpen hoe anderen zich tegenover jou voelen. “Empathie is het vermogen om een situatie te zien vanuit het standpunt van een ander, met andere woorden, om je in te leven in de gevoelens en emoties van een ander.” Helen DeMille Als je empathie hebt, ben je in staat om te voelen wat een ander voelt en ben je in staat om bij te dragen aan de oplossing van kwesties waar andere mensen niet over zouden willen praten. Als je geen empathie hebt, ben je niet bereid de gevoelens van een ander aan te voelen, de emotionele energie te begrijpen die zij projecteren, wat de brandstof is voor conflicten.

Misschien houdt u zich op een bepaalde manier in door niet bereid te zijn uzelf toe te staan de gevoelens van de ander te voelen. Misschien probeer je een gevoel te krijgen van wat de ander zou willen dat je doet. In plaats van egoïstisch te zijn, neem de tijd om jezelf toe te staan hun gevoelens te voelen. Als je nog geen relatie met die persoon hebt, maar je houdt van hem of haar en wilt dat hij of zij op zijn minst van jou houdt, dan is het belangrijk om gedachten en gevoelens die zij uitzenden te spiegelen in een poging om te voelen en onder de indruk te zijn. spiegelen voor begrip, spiegelen voor acceptatie, en spiegelen voor onvoorwaardelijke liefde. Tijdens een recente workshop waaraan ik deelnam, brak een van de deelnemers in, zich afgewezen voelend door hun baas en financiële druk. Hun negatieve gevoelens werden versterkt toen een assistent hetzelfde patroon volgde om de energie te bevestigen. Het deed me denken aan een situatie die ik ooit had meegemaakt: een persoon die een vriend was geworden en we deelden ons leven samen. Op zijn beurt sprak het individu vaak over zijn eigen gevoelens van ontoereikendheid, hartzeer, en conflicten. Ik vermoedde dat, hoewel hij een vriendelijk persoon was, hij vaak probeerde om dit beeld aan de wereld als positief en opbeurend voor te stellen. Ik had de informatie die de persoon deelde vertrouwd en geïnvesteerd in mijn vriendschappen.

Ik zag ook hoe ik over mijn eigen gevoelens van ontoereikendheid praatte met de persoon waar ik in het verleden naar verlangd had. Ik voelde depressie en hopeloosheid als ik hun woorden hoorde. Ik wilde wanhopig deze gevoelens voor hen verlichten en wilde dat zij zich beter zouden voelen, dus probeerde ik het. Ik zou over mijn gevoelens met hen praten en hen complimenteren met mijn virus van medeleven en e-mails en telefoontjes … omdat de behoefte om zich beter te voelen heel duidelijk werd. Het resultaat was desastreus omdat de persoon wanhopig behoefte had om negatieve informatie te horen om hun eigen pijn los te laten. Ik denk dat ze zichzelf in pijn hadden gehouden en niet in staat waren om die met mededogen aan te pakken. Dus kwam het bij mij terug, mijn bedoelingen waren slechts een masker voor hun schaamte.

Empathie kan worden ontwikkeld door interpersoonlijke relaties op te bouwen in uw vakgebied. In wezen moet je begrijpen wat deze mensen voor je betekenen en hoe ze bijdragen aan je leven. Maar u bent degene die actie moet ondernemen om een verschil te maken in uw leven.  Dus hoe ontwikkel je empathie? Begrijp allereerst dat je niets in de hand hebt met de gevoelens of emoties van een ander. Wanneer je empathie ontwikkelt, zul je van binnen deel uitmaken van een liefdesvirus dat gedwongen wordt om die gevoelens op te zoeken. Het zal overlopen in je notitieboekje, anwar van chthsas operaties, vol positieve dingen in je leven … je perspectief veranderen van 90% van de problemen die in je hoofd zitten je kunt empathie voor anderen ontwikkelen.

Er wordt gezegd dat de pijn of gevoelens van iemand anders zich 100% van de tijd in jou kunnen nestelen zonder dat je het zelf beseft. Als je empathisch bent, zullen er massa’s redenen zijn waarom mensen zich negatief over je voelen. Als je deze gevoelens ervaart, zullen ze na verloop van tijd aan je gaan knagen en je aanvallen. Je zult merken dat iets binnenin je voelt alsof het elk moment je leven kan beëindigen. Het is een pijn en een marteling die onverzadigbaar is en je geloofssysteem zal veranderen. Ik weet dit omdat ik de pijn voel en geloof dat mijn leven ondraaglijk wordt… Ik voel de zinloosheid van dit alles. Wanneer ik die persoon de volgende keer zie, zal ik hem zien als een weerspiegeling van wat ik niet wil worden voor een vriend. Een vriend die ernaar verlangt om het aan te gaan en een grotere ziel te worden. Dus als u persoonlijk en empathische relaties wilt ontwikkelen en aan de behoeften van anderen wilt voldoen om hun respect te winnen en hun hulp bij uw carrière of bedrijfsontwikkeling, laat u dan niet afleiden door een externe gedachte of een sociale situatie. Succes is een inside job!

Lees meer

Uitdagend en confronterend

Leave a Reply