Loading…

Het gebied van gewichtsverlies en gewichtstoename

Fysio Veldhoven

Gewichtsverlies en gewichtstoename zijn zaken van 200.000 dollar per jaar.

Wetenschappelijk onderzoek heeft keer op keer aangetoond dat er een verband bestaat tussen lichaamsbeweging en gewichtsverlies, en dat een gecontroleerde proef aantoont dat lichaamsbeweging bij sommige mensen tot een groter verlies van lichaamsvet kan leiden, dan bij een kind dat niet heeft gesport. Een gecontroleerde proef is een proef waarbij de deelnemers zorgvuldig worden gecontroleerd op veiligheid en nauwkeurige resultaten. Een gecontroleerde proef is ook gerandomiseerd, wat betekent dat de uitkomsten wetenschappelijk gecontroleerd zijn.

De American Council on Exercise (ACE), de gouden standaard voor het evalueren van gegevens over gezondheid en kwaliteit van het leven, geeft als maatstaf voor deelname aan fysiotherapie. Deelname aan fysiotherapie is een programma van 30 minuten dat bedoeld is om deelnemers te helpen kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit op te bouwen, met als doel de fysieke functie te verbeteren. ACE beoordeelt de revalidatietherapie ook als een maatstaf voor de gezondheidsstatus. De resultaten tonen aan dat fysiotherapie een veilige en effectieve interventie is om mensen te helpen met rugpijn, carpaal tunnel syndroom, en frozen shoulder.

Maar wat als u nog nooit een gestructureerd programma van revalidatietherapie heeft gehad, of als u geïnteresseerd bent in een programma voor iemand anders? De eerste moeilijkheid voor fysiotherapeuten is het achterhalen van de reden van uw verwijzing. Welk voordeel heeft u dat een gewone fysiotherapeut of arts niet heeft? In sommige gevallen zijn mensen door artsen doorverwezen naar fysiotherapeuten omdat ze een blessure of medisch probleem hebben dat zich niet in het traditionele medische model aandient. In plaats van te accepteren dat het conventionele gezondheidsmodel ontoereikend is voor hun situatie, vragen deze patiënten vaak om een verwijzing van de huisarts.

Of soms valt een verwijzing van een huisarts samen met een verwijzing van een patiënt naar een fysiotherapeut. In deze gevallen wordt de verwijzing door de huisarts als een voordeel beschouwd, omdat fysiotherapeuten extra opleiding en ervaring hebben in het werken met patiënten die conventionele benaderingen van revalidatietherapie hebben gevolgd, maar daar houdt het dan ook mee op.  Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van ieders herstel van een blessure of ziekte, en als gemeenschapsdienst helpt het ook om het risico op toekomstig letsel te verkleinen. Bovendien kan het samenwerken met anderen die een soortgelijke blessure/ziekte hebben, helpen voorkomen dat u een sessie mist omdat u voor uzelf geen andere aanbieder kunt vinden.

In overleg met uw huisarts of revalidatietherapeut kunt u bepalen wat de vereisten zijn voor uw specifieke aandoening. Als u bijvoorbeeld artritis heeft, zult u een ander soort oefenprogramma nodig hebben dan iemand zonder artritis. Fysiotherapie speelt een bijzondere rol bij uw herstel, maar u moet zich in de loop van het herstel ook aan de eisen van uw revalidatietherapie wijden. Zonder de juiste verandering in uw oefenprogramma, kunt u het herstel belemmeren. Werken met een gekwalificeerde fysiotherapeut kan u helpen de doelen te bereiken die u hebt als het gaat om uw gezondheid en welzijn. U zult beter geïnformeerd zijn over het herstel en over het versterken van uw lichaam, zodat het u kan blijven helpen bij uw dagelijkse activiteiten.

Lees meer

Yoga

 

Leave a Reply