Loading…

Coachen voor de toekomst

Coach Utrecht

Om coaching te beoordelen, kunt u een professionele coach raadplegen of, als u zich geen coach kunt veroorloven, het internet gebruiken om te zoeken naar andere gerenommeerde deskundigen. Het is de moeite waard uw vragen te verzamelen, zodat anderen u kunnen helpen in plaats van u dure en uiteindelijk nutteloze informatie te verkopen. Wij bevinden ons in een tijdperk van verandering dat voortdurend creatieve oplossingen vraagt voor nieuwe uitdagingen, die te maken hebben met informatie via het internet en communicatie van de ene dag op de andere. Deze nieuwe vorm van stabiliteit in het licht van snel veranderende behoeften, in alle geledingen van het leven, helpt een nieuwe staat van coaching te creëren. Deze staat van coaching heeft te maken met het behalen van de gewenste resultaten; het veranderen van de wegen naar een beter evenwicht in je persoonlijk leven, relaties, in je zaken- en werkleven. Je kunt niet verwachten dat een goede coach al je problemen oplost, maar als je naar je eigen innerlijke moeilijkheden, persoonlijke worstelingen en uitdagingen kijkt, zul je tot oplossingen komen.

Een succesvolle coach neemt een rustige zelf reflecterende plaats in terwijl ze jouw eigen innerlijke wereld spiegelt voor problemen en volgende stappen. Ik benader mijn coaching gewoonlijk samen met u zodat u kunt zien waar u het meest hulp bij nodig hebt, zowel op een één-op-één basis als in uw zakelijke omgeving en in een team. Het is in de samenwerking dat u zult ontdekken dat u nieuwe, maar voorheen on geteste, technieken kunt initiëren die voor u allen zullen werken. De meeste Amerikaanse zakenmensen vinden hun opleiding over de kunst en de wetenschap van het zakendoen voldoende. Als u de moeite had genomen om de middelen te gebruiken die u toen ter beschikking stonden, zou u hebben ontdekt dat uw ervaring dezelfde is.  In wezen is coaching een van de krachtigste methoden van persoonlijke ontwikkeling. Het is emotioneel omdat je ziet, hoort, binnen gaat in je eigen problemen, voddenkarper.

Paul J. Meyer, medeoprichter van het Select Success Institute, suggereert dat het hoofddoel voor Amerikaanse zakenmensen Persoonlijke Ontwikkeling zou moeten zijn. Dit suggereert dat degenen die ernaar streven zichzelf en hun organisaties beter te maken, altijd mensen zijn met integriteit, gericht op zelfverbetering en mensen met een missie. Als het op succesvol coachen aankomt, maakt de coach geen verschil. De primaire focus ligt op jouw actie, niet op jouw daden. Met andere woorden, de coach richt zich niet op het repareren van jou of op het beoordelen van waar je bent in je groei, maar de coach richt zich op het bepalen waar je naartoe gaat in je leven. Hoe ver ben je over vijf jaar als je doorgaat met het leven zoals het nu is en alleen maar meer resultaten blijft verwachten. Zoals de persoon die de term bedacht: “Als het leven Bakedsticks geeft, maak ze dan, want je zult niet altijd Bakedsticks hebben.”

Vandaag de dag is er een overvloed aan levenscoaches, mentoren en in mentorprogramma’s. Veel coaches uit het verleden beheersten de behoeften van het individu op het moment van hun claim op roem en fortuin, maar wat de verandering in het leven teweegbrengt waarnaar je op zoek bent, is een verandering in houding, een verandering in moed, een verandering in geloof en een verandering in de acties die je onderneemt. Daarom ben ik de afgelopen drie jaar betrokken geweest bij het coachen van verschillende organisaties en individuen, zowel op het werk als in de gemeenschap. Om me te blijven ontwikkelen, heb ik een succesvolle coach moeten worden, iemand die bereid is verantwoording af te leggen voor zijn eigen overtuigingen en in het creëren van een toekomstvisie die in lijn is met zijn waarden, zijn kernovertuigingen en de doelen die hij voor zijn eigen toekomst heeft gesteld. Coaching gaat over verandering; verandering kan alleen tot stand komen als je van gedachten verandert. Een succesvolle levenscoach zal je helpen om niet alleen een groter inzicht te krijgen in wie JIJ bent en wie je aan het worden bent, maar ook een enigszins pijnlijk besef van wat er moet veranderen. Hoewel ik niet geloof dat het hele idee van hoe coaching wordt geleverd een allesomvattend reisverslag is van wat alle coaches doen, zal het je helpen om je eigen omstandigheden te begrijpen, hoe je vastloopt in een of ander proces en uiteindelijk, wat je wilt van het leven. Wanneer de focus ligt op het stellen van SMART doelen wordt het hele coaching proces eenvoudig. Zoek een goede levenscoach of mentoren en leer je te richten op je eigen toekomst.

Coaching is slechts een van de vele positieve middelen die beschikbaar zijn voor hen die geïnteresseerd zijn in Persoonlijke Ontwikkeling en groei en bewustwording. Life Coaching is een van de weinige van deze middelen, omdat het de sleutel in handen heeft om je te helpen opnieuw energie te geven aan alles wat je zegt dat je werkelijk belangrijk vindt. Het is op deze plaats, waar je iets over jezelf en je leven kunt ontdekken dat je altijd al hebt willen weten, maar altijd te bang was om ernaar te kijken je leven. Door dit “gloeilampmoment” te verkennen dat je van de huidige duisternis van je reis afbrengt, en in de prachtige mogelijkheden voor meer waar je naar uit kunt kijken, kun je naar je levensdromen reizen.

Lees meer

Carreer coach

 

Leave a Reply