Loading…

Behandelingscentrum

Depressie behandeling

Maar soms voel je je geïsoleerd en heb je het gevoel dat de enige manier om te herstellen in een behandelingscentrum is.

Voordat je naar een behandelingscentrum gaat (de goede bestaan echt!) voel je je erg depressief, je twijfelt aan jezelf, soms voel je je suïcidaal. Uw Buiten alles Delen. In de wereld van vandaag gebeuren er steeds vaker incidenten. Een vriend kan u meer vertellen over de organisatorische problemen en de algemene communicatieproblemen die bijdragen tot uw depressie.  Het is logisch dat je de minst bedreigende weg zoekt om eruit te komen, om een promotie te krijgen, een nieuwe baan of om je verwaarloosde zaak op te knappen. Ik hoorde de baas van een van de grote computerbedrijven zeggen: “Als je een beroerde communicator bent, vind je maar een nog betere functie. We hebben niet veel beslissingen in een bedrijf van persoon tot persoon. We wijzen mensen toe. Een onprofessionele kan wachten tot er meer gelegenheid is om te communiceren.” Nog een krachtige uitspraak: “Wat is belangrijker? Je interesse in de baan of je carrière? Omdat wij met mensen werken, weten wij hoe bijzonder onhandelbaar mensen kunnen worden.”

Een psycholoog in een professionele praktijk doorloopt uw behandeling in drie fasen.

1. alleen over uw behandeling te praten zolang als nodig is voor uw herstel

2.zorg ervoor dat uw behandeling privé en vertrouwelijk is, want dit zal de hoeveelheid informatie die u wilt delen beperken

3.uw privéleven niet met de psycholoog bespreken, maar hem wijzen op mogelijke depressiesymptomen, zodat hij deze in het kader van de behandeling kan behandelen

Een beroepsbeoefenaar begeleidt haar patiënt geleidelijk, zodat hij in staat is realistischer te communiceren met een besef van de realiteit van zijn huidige ziekte. Hoewel de patiënt symptomen heeft die zijn vermogen om te werken belemmeren, zijn deze beheersbaar. Uiteindelijk is de patiënt in staat om te werken. Tijdens een eerste behandelingsfase gaat de patiënt meestal een kant op en verbaast zich over alle problemen in zijn leven en probeert met zijn psycholoog te praten. De psycholoog is verantwoordelijk voor de beslissing of dit het geschikte moment is om problemen in zichzelf op te lossen. Vaak is de behandeling eerder een oriëntatieproces op de gezondheidszorg dan een behandelingsprogramma, en wanneer de patiënt lichamelijk en geestelijk voldoende genezen is om in behandeling te zijn, wordt van de psycholoog niet verwacht dat hij zich actief met de problemen bezighoudt.

Op een bepaald ogenblik treedt ook de onbewuste wens op om aan de problemen te ontsnappen (zelfmedicatie). Dat wil zeggen dat na een grondige analyse van alle diepgaande moeilijkheden, de patiënt er een redelijke oplossing voor vindt, en nu de weg begint te voelen om eraan te ontsnappen. Dit is ook heel normaal en een bron van hoop voor het volledige herstel van de patiënt. De patiënt kan proberen, door middel van hypnose, nog enigszins kalm te blijven en zich geen zorgen te maken over de symptomen. Maar als hij er toch aan blijft proberen te ontsnappen – ga dit dan tegen met technieken om een rustige stemming te krijgen, zoals lichamelijke ontspanning, angstreductie, diepe ademhaling, maar geef niet toe aan het psychologische proces om zich lichamelijk beter te voelen. Zelfs met deze technieken is het mogelijk dat de patiënt niet echt het vermogen terugkrijgt om volledig bij bewustzijn te zijn. Dat komt later. Vanaf dat moment moeten ze manieren gaan vinden om met veel problemen om te gaan die anders zijn dan wat ze in het eerste stadium hebben ervaren.

Leave a Reply